KMO-portefeuille

Hoe gebruik maken van de KMO-portefeuille voor opleidingen

Subsidiëring via de KMO-portefeuille

Bepaalde opleidingen van TalentIndex komen in aanmerking voor subsidiëring met de KMO-portefeuille.

De KMO-portefeuille is een steunmaatregel van de Vlaamse overheid waarbij je als ondernemer subsidies kan bekomen om diensten te betalen die je bedrijfsmanagement bevorderen.

Via het Agentschap Innoveren en Ondernemen kan je deze subsidies aanvragen en projecten betalen.

Voor wie?

Voor zelfstandigen, vrije beroepen en KMO’s die aan de opgelegde voorwaarden voldoen.

Uw investering

De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf.

Kleine ondernemingen genieten 30% steun, een middelgrote onderneming 20% steun. Het maximale steunplafond per jaar is € 7.500 steun.

De BTW dient rechtstreeks betaald te worden aan TalentIndex, deze komt niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille.

Werkwijze

Maak je voor het eerst gebruik van de KMO-portefeuille?

Dan moet je je registreren via de website van Agentschap Ondernemen.

Eenmaal je als ondernemer bent geregistreerd, kan je de KMO-portefeuille aanwenden voor een KMO-dienst (opleiding of advies) die door TalentIndex wordt georganiseerd.

Hiervoor maak je je gebruik van de online tool van het Agentschap Ondernemen.

Ons erkenningsnummer is:
DV.O218645 voor opleidingen.
 

Praktisch voorbeeld

Je aanvaardt een offerte van TalentIndex naar aanleiding van een aanvraag voor opleidingen. De overeengekomen prijs is bijvoorbeeld €500 exclusief BTW (€605 inclusief BTW). TalentIndex bezorgt je hiervoor een factuur.

Via de website van de KMO-portefeuille dien je een subsidieaanvraag in voor een bijdrage van 30% (of afhankelijk van grootte van de onderneming: 20%). Hierbij maak je gebruik van ons erkenningsnummer voor opleidingen DV.O218645.

Je betaalt de BTW rechtstreeks aan TalentIndex. In dit geval €105. Je stort €350 of  €400 (respectievelijk 70% of 80% van het afgesproken bedrag) op de rekening van Sodexho, die dit bedrag op haar beurt in je elektronische portefeuille stort.

De Vlaamse overheid stort 30% of 20% (in dit geval €150 of €100) in je elektronische portefeuille. Je elektronische portefeuille bevat nu €500 of 100% van de overeengekomen prijs.

Via de betaalknop van de KMO-portefeuille betaal je het overgebleven verschuldigde bedrag aan TalentIndex.