Coaching voor medewerkers & teams

Ontdek onze gepersonaliseerde coaching op maat om
professioneel te ontwikkelen en te groeien.

Coaching voor medewerkers

Leiderschapscoaching

Teamcoaching

Casestudie

In organisatie X kampte men met een aanzienlijk hoog absenteïsme, dat voornamelijk werd veroorzaakt door een negatieve werksfeer. Medewerkers voelden zich weinig betrokken. Na intensieve coaching van het management werd een pilotgroep samengesteld, waarin diverse disciplines vertegenwoordigd waren (zonder ondernemingsraad). Binnen deze groep richtten we ons specifiek op het thema ‘communicatie’. We bespraken stellingen en vertaalden deze naar concrete acties. Hierbij lag de nadruk op het vergroten van draagvlak en het toevertrouwen van verantwoordelijkheid aan de deelnemers.

Na de sessies werd het verplicht om openlijk te discussiëren over de behandelde onderwerpen, wat een cruciaal onderdeel vormde van het communicatieverbeteringsproces. Concrete acties die hieruit voortkwamen na vier sessies van elk drie uur waren onder andere: de installatie van een ‘Wall of Fame’ centraal in de organisatie. Dit bord fungeert als een verzamelplaats voor positieve quotes en nieuws. Daarnaast werd er geëxperimenteerd met jobrotatie, werden taakafspraken verbeterd, en werden andere kleine maar significante stappen gezet. Deze initiatieven markeerden het begin van een vernieuwd draagvlak en een positievere perceptie van zowel individuen als de organisatie als geheel.

Binnenkort in open aanbod

Behouden van talent voor een veerkrachtig team  │  Met subsidie Vlaams Opleidingsverlof

Doelgroep: leidinggevenden verantwoordelijk voor het aansturen van medewerkers in de dienst- en zorgverlenende sector.
Locatie: Watt Factory Gent – Vlasgaardstraat 52, 9000 Gent

Data: 05/09/2024 – 15/10/2024 – 14/11/2024 – 05/12/2024

Meer info             Schrijf je in

Veelgestelde vragen

Een antwoord op de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen?
Aarzel dan niet om ons te contacteren. Tot binnenkort!

Over welke expertise beschikt TalentIndex?

We beschikken over gespecialiseerde coaches die kunnen bouwen op hun ruime expertise. De inhoud kan steeds direct toegepast worden op de werkvloer.

Waar gaan de opleidingen en coaching door?

Dit kan bij u 'in company', in een (gehuurde) locatie naar wens, of in de rustige meetingruimte van TalentIndex in Gent.

Een andere vraag?

Contacteer ons gerust voor een uitgebreid antwoord op uw vraag.