Werkbaarheidscheques

TalentIndex - erkende externe partner

Wij staan klaar om jouw organisatie te begeleiden en verbeteracties te formuleren met behulp van deze werkbaarheidscheques.

Met de werkbaarheidscheques van de Vlaamse overheid krijgt jouw organisatie de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor het in kaart brengen en aanpakken van knelpunten met betrekking tot welzijn op de werkvloer.

Wat zijn werkbaarheidscheques?

De werkbaarheidscheque is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid die organisaties ondersteunt bij het realiseren van werkbaar werk. Met deze cheques kunnen sterktes en aandachtspunten worden geïdentificeerd met betrekking tot het welzijn en de veerkracht van medewerkers. Ook kunnen ze worden ingezet voor het uittekenen van een welzijnsbeleid en/of het uitvoeren van welzijnsinterventies

De subsidie bedraagt 60% van het totaalbudget van een geschikt project, met een maximum van € 9.000. Mogelijke projecten omvatten metingen of scans, begeleiding en advies, en verbeteractiviteiten zoals coaching en opleiding.

  Ja! ik wil het welzijn in mijn organisatie bevorderen.

  Tijdens een kosteloos gesprek verkennen we samen wat de werkbaarheidscheque en TalenIndex voor jouw organisatie kunnen betekenen. Stuur een mailtje naar nancy@talentindex.be en maak een afspraak voor een kosteloos gesprek.

  Belangrijke aandachtspunten

  • Snel handelen: het budget voor 2024 is beperkt, dus het principe “first come first served” is van toepassing.
  • Beperking in tijd: aanvragen kunnen worden ingediend tot 31.07.2024.
   Elk project heeft een uitvoeringslimiet van maximaal 8 maanden vanaf de datum van aanvraag.
  • Voorwaarden De-minimis: lees hier meer over de geldende beperking voor de staatssteun die je als onderneming mag ontvangen over de afgelopen drie jaar.
  • Geen dubbelfinanciering: een project kan niet door verschillende steunmaatregelen worden gesubsidieerd.

  Vraag hier jouw werkbaarheidscheque aan.

  Wie komt in aanmerking voor werkbaarheidscheques?

  Organisaties in Vlaanderen, zowel kleine als grote ondernemingen in zowel profit als social profit sectoren, met minstens één medewerker komen in aanmerking.

  Wat kan TalentIndex voor jouw organisatie betekenen?

  TalentIndex, als erkende kmo-dienstverlener, biedt de mogelijkheid om via de werkbaarheidscheques een onderzoek uit te voeren en te investeren in welzijn op het werk. Onze risicoanalyse of scan biedt inzicht in wat er leeft op jouw werkvloer, identificeert belangrijke factoren voor betrokken en tevreden medewerkers, en vormt de basis voor een concreet actieplan.

  Op korte termijn leidt dit tot positieve resultaten zoals een hogere productiviteit, minder absenteïsme, minder verloop binnen de organisatie en een positieve impact op jouw klanten.

  Cheques kunnen ingezet worden voor:

  • Het aankopen van een meting/scan
  • En/of begeleiding bij het uitvoeren van een meting/scan

  Begeleiding door TalentIndex kan inhouden:

  • Rapportage over de werkbaarheid binnen jouw organisatie
  • Opmaak van een werkbaarheidsplan en toekenning van een prioritering aan maatregelen of verbeterprojecten opgenomen in dit plan
  • Monitoring en opvolging van de veranderingen op vlak van werkbaar werk

  Meer Info? Maak hier een afspraak of mail rechtstreeks naar nancy@talentindex.be